logo

Regulament

Regulament


Pentru o desfășurare fără probleme a activității de pe acest forum și pentru a evita eventualele sancțiuni care pot fi acordate în urma nerespectării regulamentului, este indicat ca utilizatorii forumului de pe situl www.softachizitii.ro să aibă cunoștință de prezentul regulament și totodată să îl respecte.

Echipa administrativă a acestui forum își rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, fără anunțarea în prealabil a utilizatorilor. Este strict interesul utilizatorilor forumului să verifice periodic regulamentul, pentru a evita sancțiunile.

Sancțiunile pentru nerespectarea regulamentului sunt stabilite de administratori, și pot varia de la comunicarea unui avertisment verbal sau în scris, până la excluderea permanentă din forum.

REGULI DE BAZĂ

• Este strict interzisă postarea sau publicarea de link-uri către diverse situri sau aplicații care pot aduce utilizatorilor profit în scop personal.

• Administratorii forumului își rezervă dreptul de a șterge posturi sau topicuri fără notificarea utilizatorilor.

• Înregistrarea unui cont nou pe forumul sitului www.softachizitii.ro presupune acordul în legătură cu prezentul regulament!REGULI GENERALE

1. Numele de utilizator (username-ul)

Este strict interzis ca username-ul unui utilizator să conțină cuvinte vulgare sau cu tentă rasistă, să conțină numele altor forumuri, situri sau orice cu caracter de reclamă. Totodată, username-ul trebuie să fie unul ușor de reprodus (să poată fi citit ușor de ceilalți utilizatori).

2. Crearea unui nou topic (thread)

Înainte de a crea un topic nou, asigurați-vă că vă aflați în categoria dorită din forum și, în același timp, în cazul în care în respectiva categorie există un regulament separat al secțiunii, citiți cu atenție și respectați respectivul regulament. Titlul topicului trebuie să fie cât mai sugestiv, să facă referire cu exactitate la subiectul dezbătut în topic. Este interzisă crearea de topicuri fără rost, menite doar să se creeze spam sau off topic. Odată creat, un topic trebuie să aibă un subiect definit și un motiv întemeiat pentru care a fost deschis.

3. SPAM

Prin SPAMMING facem referire la postarea inutilă în topicurile existente pe forum, fără că aceste posturi să aibă legătură cu subiectele dezbătute în acele topicuri. Totodată, prin spamming se poate înțelege postarea abuzivă de informații nedorite. Spamming-ul este strict interzis.

4. OFF-TOPIC

OFF-TOPIC-ul reprezintă un post care nu are legătură cu subiectul dezbătut în topicul respectiv. Nu este permis un astfel de mod de postare.

5. Instigarea la ceartă

Instigarea la ceartă reprezintă interacțiunile ostile sau jignitoare dintre utilizatori. Acest lucru este în mod frecvent rezultatul părerilor diferite ale utilizatorilor privind anumite aspecte din lumea reală, cum ar fi politica, religia, rasa sau alte aspecte de acest gen. Instigarea la ceartă este strict interzisă.

6. Limbajul

Pe acest forum, toți utilizatorii sunt obligați să folosească un limbaj adecvat, cât mai politicos. Nu este tolerat limbajul vulgar, insultarea sau jignirea altor utilizatori precum și alte texte sau fraze cu tentă rasistă. Acestea sunt valabile indiferent de metodele de scriere existente pe forum, indiferent de faptul că există cenzură parțială asupra cuvintelor, precum și indiferent de limba folosită.

7. Reclama

Este strict interzisă reclama sau publicitatea adusă altor situri, forumuri și publicitatea de orice fel. Singurele excepții de la aceste reguli sunt situațiile în care link-urile publicate sunt către situri cu scop informativ (situri de știri, situri ale unor instituții publice etc.).

8. Conturile multiple

Este strict interzisă înregistrarea a mai mult de un cont de pe aceeași adresă de e-mail! Este strict interzis ca un utilizator al forumului softachizitii.ro să dețină mai mult de un cont! În situația în care ați primit ”suspend” pe cont, nu aveți dreptul să creați un alt cont fără acordul administratorului care a acordat sancțiunea sau acordul unui administrator principal.

9. Avertismentele

Avertismentele reprezintă o metodă de sancționare a utilizatorilor forumului atunci când aceștia încalcă regulile impuse!

Un avertisment poate fi acordat doar de administratorii forumului atunci când aceștia consideră că regulamentul general sau regulamentul unei secțiuni a fost încălcat. Când un utilizator primește un avertisment, este înștiințat de acest lucru printr-o notificare care conține numele administratorului care a acordat sancțiunea, precum și motivul.

10. Defăimarea altor comunități, forumuri, situri etc.

Așa cum noi nu acceptăm ca cineva să ia în derâdere sau să defăimeze comunitatea softachizitii.ro, la fel și alte comunități, forumuri sau situri nu își doresc acest lucru, motiv pentru care solicităm tuturor utilizatorilor și membrilor comunității softachizitii.ro să nu recurgă la astfel de metode nedorite, care nu fac altceva decât să pună comunitatea noastră într-o postură neprofesionistă.

Membrii comunității softachizitii.ro nu au dreptul să poarte discuții jignitoare sau cu scop de defăimare al altor comunități, forumuri sau situri.SANCŢIUNI

Încălcarea regulilor secțiunilor poate atrage asupra utilizatorului sancțiuni ce variază de la avertismente verbale la avertismente în scris sau chiar ban permanent pe forum. Totodată, topicul sau postarea dumneavoastră pot fi şterse sau editate fără să fiţi anunţaţi.